Hopscheutsalade

Hopscheutsalade

  • 750 g hopscheuten
  • zout
  • 2 l water
  • 2 sjalotten
  • 1 theel. zonnebloemolie
  • 1 theel. walnootolie
  • 1 theel. frambozenazijn
  • 1 theel. biermosterd
  • 1 snufje suiker
  • peperkorrels

Was de hopscheuten en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
Breng in een wijde pan licht gezouten water aan de kook en kook hierin de hopscheuten ongeveer vijf minuten tot ze borrelen.
Zet het vuur uit en laat de scheuten nog vijf minuten staan.
Pel de sjalotten en snijd ze in kleine blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de sjalotjes een paar minuten.
Doe de sjalotjes in blokjes in een kom en meng met de walnootolie, frambozenazijn en mosterd.
Als je mosterd zonder suiker gebruikt, voeg dan een snufje suiker toe.
Zeef de hopscheuten.
Giet 15 cl van het kookvocht in de kom en meng goed met de andere ingrediƫnten.
Spatel als laatste de spruiten erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Laat minstens een kwartier trekken voor je opdient.

Bron: NN

Terug