Bruschetta met tonijntartaar en hopscheuten

Bruschetta met tonijntartaar en hopscheuten

voor 6 personen

  • 6 sneden “boerenbrood”
  • 200 g verse tonijn
  • 150 g hopscheuten
  • olijfolie
  • knoflook
  • halve sjalot, fijngesnipperd
  • bieslook
  • citroenzest
  • peper
  • zout

Rooster de (zelf gesneden) sneden brood lichtbruin.
Wrijf één kant van het brood met een half teentje knoflook in en besprenkel ze met lekkere olijfolie.
Snij de verse tonijn superklein (eerst in plakjes dan in blokjes) en vermeng het met fijn gesneden bieslook, de sjalot en een scheutje olijfolie.
Breng op smaak met zout & peper.
Blancheer de hopscheuten.
Klein minuutje in kokend water en direct afkoelen onder stromend water of ijswater.
Leg de bruschetta en de tonijntartaar op een bord en doe de hopscheuten er overheen.
Dan nog een beetje citroenzest erover . . .
Een heerlijk lunchgerecht!

Bron: Okke Amerongen - Hopscheuten

Terug