Groenlof met tapenadesaus

  • 2 kroppen groenlof
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 3 theel. tapenade
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. balsamico-azijn
  • 1 eetl. sherry-azijn
  • peper
  • zout

Meng de geperste teen knoflook met de tapenade en de twee azijnen.
Voeg al kloppend met een garde de olijfolie toe.
En wat peper en weinig zout.
Was de bladeren van de groenlof en laat ze uitlekken.
Snijd de bladeren in grove repen en doe ze in de slakom.
Schud alles losjes en dien op.

opmerkingen

Het recept spreekt alleen over tapenade.
Dan moet dit de oorspronkelijke tapenade zijn, namelijk die puree van (zwarte) olijven en kappertjes.
Volgens Wikipedia is tapenade afgeleid van tapéno, Provençaals voor kappertjes.

Bron: De Rijkdom van Groenten
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug