Pakora – pittige groentenbeignets

Pakora – pittige groentenbeignets - 1

  • 150 g kikkererwtenmeel
  • ½ – 1 theel. zout
  • ½ theel. kurkumapoeder
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 1 theel. garam masala
  • ½ theel. chilipoeder of cayennepeper
  • ca. 15 cl water
  • ¼ theel. dubbelkoolzure soda (natriumbicarbonaat)
  • 2 eetl. maanzaadjes of 1 theel nigellazaadjes
  • plantaardige olie om in te frituren
  • 1 citroen of limoen, in partjes

Pakora – pittige groentenbeignets - 2

U haalt groenten door het beslag en frituurt het.
De groenten kunt u zelf kiezen.
Bijvoorbeeld:
✦ uiringen
✦ bloemkoolroosjes
✦ reepjes paprika
✦ shiitakes (grote in repen)
✦ halve plakken aubergine
et cetera.
Wij namen: in repen gesneden grote shiitake-hoeden en bloemaren van Brave Hendrik.
Frituren kan in een frituurpan (ja, hè-hè) of een fikse laag olie in een koekenpan of wok.

Pakora – pittige groentenbeignets - 3

Doe de kikkererwtenmeel, zout en kruiden in een grote kom en meng.
Klop met een garde terwijl u het water toevoegt.
Klop tot het een dik, maar glad beslag is.
Laat 10 minuten rusten.
Roer vlak voor u gaat bakken de natriumbicarbonaat en de zaadjes door het beslag.
Schep met een schuimspaan uit de olie en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken.
Schep met een schuimspaan uit de olie en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken.

Pakora – pittige groentenbeignets - 4

Of u heeft een frituurthermometer, of u test: haal een stukje groenten door het beslag en laat het in de olie glijden.
Als het hevig bruist, naar onder zakt en vrij snel weer boven komt, is het goed.
Haal uw groenten door het beslag en frituur het in niet te grote porties tegelijk.
Bak ze goud geel.
In het boek staat 8 minuten, volgens ons is het veel korter.
Keer de pakora’s tijdens het bakken eventueel om.

Bron: Peulvruchten van Jenny Chandler (Karakter, 2014)
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug