Brave Hendrikscheuten in roomsaus

  • 750 g jonge Brave Hendrikscheuten*
  • 30 cl room of crème fraîche
  • ½ tuinkruiden-bouillonblokje
  • 10 jonge lavasblaadjes, ragfijn geknipt
  • peper
  • zout

Schil de scheuten dun en snijd van de onderkant ca. 2 cm. af.
Was de scheuten grondig en laat ze uitlekken.
Doe de scheuten in een pan met zoveel water dat ze onderstaan, voeg zout toe, breng aan de kook en kook ze in 8 minuten gaar.
Giet ze af en laat ze uitlekken.
Breng de room (crème fraîche) aan de kook en laat tot de helft inkoken.
Roer de lavas en het halve bouillonblokje erdoor.
Breng op smaak met peper en schep vervolgens de scheuten erdoor, laat nog even warm worden.

*)Snijd de jonge scheuten rondom de plant vlak boven de grond af en verwerk ze zo snel mogelijk.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug