Pesto met barbarakruid - I

  • flinke hand met blaadjes van het barbarakruid
  • flinke hand veldkers
  • 2 eetl. zonnebloempitten
  • 2 eetl. edelgistvlokken
  • olijfolie
  • snufje zeezout

Haal de blaadjes van de stengels van het barbarakruid.
Snij de wortel van de veldkers.
Was het barbarakruid en de veldkers tot alle zand eruit is.
Draai het mengsel droog in een groentecentrifuge.
Rooster de zonnebloempitten voorzichtig op een laag vuur.
Doe het barbarakruid, veldkers, zonnebloempitten en edelgistvlokken in een keukenmachine of vijzel en maal fijn.
Voeg langzaam zoveel olijfolie toe dat een smeuïge massa ontstaat.
Maak tenslotte op smaak met wat zeezout.

Tip

Met de bloemetjes van het barbarakruid kan je een salade mooi decoreren.

Bron: NN


Pesto met barbarakruid - II

  • 60 g pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 60 g barbarakruid
  • 15 cl fijne olijfolie
  • ½ citroen
  • peper & zout

Doe alle ingrediënten, behalve de citroen, in een hakmolen.
Meng alles tot een gladde pesto.
Doe er vervolgens het sap van de citroen bij en proef.
Voeg indien nodig nog wat meer peper en zout toe.

Bron: NN

Terug