Barbarakruid fluweelsoep

Barbarakruid fluweelsoep

  • 1 bosje barbarakruid, ca. 400 g
  • 300 g aardappelen
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 l water
  • 2 eetl. room, optioneel
  • zout & peper

Bereid het barbarakruid voor door het wegsnijden van de wortels aan het eind van sommige stengels en het verwijderen van verlepte bladeren.
Dompel het barbarakruid even in azijnwater om eventuele parasieten te verwijderen.
Spoel tweemaal met vers water.
Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
Overgiet met water en kook 15 à 25 minuten, tot de aardappelen gaar zijn.
Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
Verwijder en bewaar het kookvocht.
Verhit een beetje olie in een grote pan, en laat het barbarakruid gedurende 2 minuten slinken onder voortdurend roeren.
Meng de groenten met de aardappelen in een blender of mixer, terwijl u kookvocht toevoegt tot de gewenste consistentie.
Zout en peper naar smaak.
Voeg voor het serveren een weinig room aan de soep toe, zodat het nog romiger wordt.

Bron: NN

Terug