Burgers met amarant

voor 4 burgers

Burgers met amarant

  • 50 g amarant
  • 25 cl groentebouillon, bijv. Zonnatura
  • 80 g champignons in stukjes
  • 2 grote handen fijngesneden bladspinazie
  • 1 geraspte wortel
  • 60 g meel, bijv. havermeel
  • 4 eetl. gebroken lijnzaad
  • zout & peper naar smaak
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 broodjes

Kook de amarant in de bouillon.
Volg hiervoor de instructies op de verpakking.
Mix de amarant met de fijngesneden groenten en champignons.
Voeg ook het meel en het gebroken lijnzaad toe.
Verwarm flink wat olie in een koekenpan.
Neem een flinke eetlepel van de amarant-groentenmix, leg het in de koekenpan en druk een beetje plat met een spatel.
Bak de burgers ongeveer 5 minuutjes per kant.
Serveer op een broodje met sla, komkommer, tomaat en ketchup.

Bron: de Groene Meisjes

Terug