|
|
Kook de amarant met het zout 5 à 6 minuten in het water en laat het halverwege afkoelen.
Pureer de bananen, voeg het citroensap en de schil toe en roer de suiker erdoor.
Meng het met de afgekoelde amarant en laat het 1 à 2 uur staan.
Meng de eierdooiers met de bloem tot een gladde massa en voeg dan het bananen-amarantmengsel toe.
Verwarm de oven voor op 200 °C en doe water in de ovenpan onder de grill (ongeveer een halve cm hoog).
Klop de eiwitten stijf schuim en klop het losjes door de amarantmassa.
Giet het mengsel in een met boter ingevette ovenschaal of pan.
Snijd de gewassen en gedroogde peer in plakjes en versier het deeg ermee.
Bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven en doe dan een naaldtest.
Tip
Pas op dat je de ovendeur tijdens het bakken niet opent, omdat het deeg dan kan inzakken.
Als de bovenkant na 25 minuten al mooi goudbruin is, is de kans groot dat het geheel gaar is, zoals je kunt bevestigen met een naaldtest.
Bron: NN