Gepofte aardappel met ‘Mexicaanse’ amarant

Gepofte aardappel met ‘Mexicaanse’ amarant

  • 25 g amarant
  • 50 cl groentebouillon, bijv. Healthy Planet
  • 2 à 3 aardappels
  • 1 blik zwarte bonen
  • 155 g maïs
  • een paar gehalveerde cherrytomaatjes
  • 1 geroosterde paprika, uit pot of zelf geroosterd
  • een halve rode ui, fijngesneden in kleine blokjes
  • 8 eetl. tomatensaus
    wij gebruikten het vocht/de saus uit een blik gepelde tomaten
  • 1 eetl. balsamico-azijn
  • klein teentje knoflook, gehakt
  • verse koriander

Kook de amarant volgens de aanwijzingen op de verpakking, in groentebouillon.
Pof de aardappels in de oven: 200 °C, 50 minuten.
Mix alle groenten (inclusief de rauwe ui en knoflook,) de bonen en de amarant goed door elkaar.
Vul de gepofte aardappels met de mix.
Serveer met verse koriander.

Bron: de Groene Meisjes

Terug