Brownie met tijgernoten

Brownie met tijgernoten

1 flinke brownie (25 cm)

  • 100 g gekookte adukibonen
  • 75 g geroosterde hazelnoten
  • 100 g medjoul dadels
  • 50 g kokosolie + 1 eetl. om de bakvorm in te vetten
  • 50 g extra fijn tijgernotenmeel + 1 eetl. om de bakvorm te bestuiven
  • 30 g (rauwe) cacao
  • 25 cl tijgernotenmelk of Horchata
  • 2 eetl. koffie-maple siroop
  • 1 eetl. vanille-extract
  • 50 g pure chocolade, grof gehakt
  • 2 theel. baking soda
  • ½ theel. zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een bakvorm (20 à 25 cm Ø) in met een eetlepel kokosolie en bestrooi de bodem met een eetlepel tijgernotenmeel.
Ontpit de dadels en pureer ze samen met de overige ingrediënten, behalve de gehakte chocolade, in een blender of keukenmachine.
Het moet een glad mengsel worden.
Roer de gehakte chocolade erdoor en giet alles in de ingevette bakvorm.
Bak de brownie 18 à 20 minuten in de oven en laat helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Bron: BRNDSTF

Terug