Zuiderse pasta uit de wok

zuidersepasta (3K)

  • 350 g kipgehakt
  • 1 fijngehakt klein Spaans pepertje
  • 2 gesnipperde knoflookteentjes
  • Verstegen Mini Kruidenmix met zeezout Italiaans
  • zwarte peper uit de molen
  • 1 doosje kerstomaatjes
  • 300 g gekookte en koud gespoelde pasta
  • 6 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. geroosterde pijnboompitten
  • verse bieslook
  • Parmezaanschilfers

Verhit de olie in de wok en fruit het Spaanse pepertje en de knoflook zonder te laten kleuren.
Kruid met zwarte peper en zeezout.
Voeg het kipgehakt toe en roerbak.
Doe de tomaatjes erbij en laat 5 minuten fruiten.
Kruid met kruidenmix Italiaans.
Gooi er ook de pasta en de pijnboompitten bij en roerbak nog 5 minuten.
Werk af met bieslook en bestrooi royaal met Parmezaanschilfers.

Tip
Je kunt het kipgehakt eventueel vervangen door in blokjes versneden kipfilet.
Voeg een geplette ansjovis toe voor een extra krachtige smaak.

Pijnboompit
Pijnboompitten worden veel gebruikt in Italiaanse gerechten, zoals bijvoorbeeld pesto , maar ook (licht geroosterd) in salades.
De pitten hebben een licht harsachtige smaak en zijn rijk aan olie.

Bron: KIP lekker

Terug