Zoetzure kip

voor 2 personen

  • 1 (rode) ui
  • 2 kippenbouten
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 2 eetl. azijn
  • 2 eetl. bruine basterdsuiker
  • 4 eetl. tomatenketchup
  • ca. 1 eetl. chilisaus

Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
Verwarm de margarine en bak hierin de kippenbouten aan alle kanten bruin.
Fruit de ui mee goudbruin.
Voeg de azijn en de basterdsuiker toe en laat de suiker smelten.
Voeg de tomatenketchup en chilisaus toe en stoof de kip met een deksel op de pan in 45 minuten verder gaar.
Voeg eventueel wat water toe als de saus gaat aanzetten.

Menusuggestie
Lekker met witte kool en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug