Yakitori,
Kipspiesjes met ketjapsaus op gefrituurde mihoen

yakitori (2K)

  • 400 g kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetl. Japanse sojasaus
  • ½ uitgeperste citroen
  • 3 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 theel. olie
  • 12 houten prikkers
  • 100 g fijne mihoen
  • verse olie om in te frituren
  • 8 lente uitjes in schuine stukken gesneden
  • versgemalen peper

Vermeng de sojasaus met de knoflook, citroensap en olie.
Laat de kipblokjes hierin ca. 30 minuten marineren.
Steek de kipblokjes aan de prikkers en bak ze in een grilpan of op een bakplaat op niet te hoog vuur gelijkmatig goudbruin en gaar.
Kruid de kipspiesjes nu met peper en zout.
Frituur de mihoen krokant in olie op 180 °C. en bestrooi het met wat zout.
Schep de miehoen op mooie bordjes.
Roerbak de lente-ui stukjes met wat olie en schep deze bij de miehoen.
Leg de kipspiesjes op de mie.
Kook de overgebleven marinade even in en serveer apart.

Wijnadvies
Pinot Blanc J. Rosen, Alsace, Frankrijk.

Succestip
Vervang de kip door blokjes varkensvlees of blokjes zalm.

Bron: Spar Succes recepten

Terug