Wortelslaatje met kip

wortelslaatje (4K)

  • 250 g champignons
  • 12 olijven (zwart)
  • 2 eieren (hardgekookt)
  • ½ citroen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 5 dl water

De kippenfilets in 7 minuten gaarkoken in bouillon of water.
Laten afkoelen en in reepjes snijden.
De champignons in plakjes snijden, de wortelen raspen.
Beide groenten besprenkelen met citroensap.
De selderij in stukjes verdelen en de hardgekookte eieren in partjes snijden.
Het sjalotje snipperen.
Alle ingrediënten mengen en goed gekoeld serveren op een bedje van sla.

* Lollo Bionda
De slasoort Lollo Bionda is het hele jaar door verkrijgbaar met grote aanvoer in de zomermaanden.
Deze slasoort heeft een losse krop met een sterk gekruld blad.
Er zijn 2 varianten: Lollo Rossa is de rode variant, Lollo Bionda is de gele soort.

Bron: KIP lekker

Terug