Wokroll met kip en broccoli in sinaasappel-pindasaus

wokroll_broccoli (3K)

  • 1 grote broccoli (ca. 450 g)
  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 300 g kipfilet
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Pinda Saté
  • 1 pak Conimex Wok Rolls
  • 1 zakje veldsla

Was en verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in dunne plakken.
Kook de broccoli in ruim kokend water in 3 - 4 minuten gaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de sinaasappel uit.
Pel en snijd de ui in ringen.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip met de uienringen 2 minuten.
Voeg de broccoli toe en wok 2 minuten mee.
Voeg 1 dl water, sinaasappelsap en -rasp en de boemboe toe, breng aan de kook.
Ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
Verwarm de wokrolls volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verdeel eerst de veldsla en dan het kip-broccolimengsel over de wokrolls.
Rol ze op, prik ze met een cocktailprikker vast en leg ze op 3 borden.

Op tafel
Gebakken uitjes voor een lekker kruidig knappertje.

Lekker anders kan ook
Vervang de veldsla door reepjes ijsbergsla.
Voeg ook plakjes komkommer toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Citroensorbet mét toe.

Bron: Conimex

Terug