Kip met wokgroenten

kip_wokgroenten (2K)

  • 3 eetl. wokolie
  • 300 g. kipfilet in reepjes gesneden
  • ½ prei in reepjes gesneden
  • 200 g. winterwortel in reepjes gesneden
  • ½ komkommer zonder zaadjes in reepjes gesneden
  • 1 ui in reepjes gesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 4 bosuitjes diagonaal in reepjes gesneden
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
  • 1/4 courgette in reepjes gesneden
  • 100 g. taugé
  • 2 theel. suiker

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipreepjes tot ze gaar en licht krokant zijn.
Kruid ze daarna met peper en zout.
Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak deze zachtjes mee.
Voeg ook de prei, winterwortel, komkommer, bos-uitjes, paprika, courgette en taugé toe en roerbak alles ca. 2 minuten op een hoog vuur.
Voeg als laatste ook de sojasaus en suiker toe.
Is er te weinig vocht, voeg dan een scheutje water toe en laat het geheel even inkoken.

Wijnadvies
IJskoude Zeller Niersteiner, Zeller Bart Kellerei, Pfalz Duitsland

Succestip
Serveer dit eventueel met gebakken rijst of nasi goreng.

Bron: Spar Succes recepten

Terug