Wokbami zoete soja met sinaasappelkip en koriander

wokbami_sinaasappelkip (2K)

  • ½ zak (250 g) mienestjes
  • 2 sinaasappels
  • wokolie
  • 400 g kipreepjes
  • 600 g bamigroenten
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Zoete Soja
  • 4 eetl. fijngehakte koriander

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Pel de sinaasappels, verdeel ze in partjes en halveer ze.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 3 minuten.
Voeg de stukjes sinaasappel toe en wok 1 minuten.
Voeg de bamigroenten toe en roerbak 5 minuten mee.
Voeg de mie en de woksaus toe en wok 2 minuten mee.
Verdeel de mie over 4 borden of kommen en bestrooi de koriander.

Op tafel
Geef er voor een pittig accent als kruidige smaakmaker sambal badjak bij.

Lekker anders kan ook
Voeg 3 theelepels geraspte sinaasappelschil aan het gerecht toe.
Vervang de kip door grote gepelde garnalen of stukjes zalmfilet. De koriander kun je vervangen door bieslook.

Bron: Conimex

Terug