Wok van kip en asperges

wok_kip_asperges (1K)

  • 4 kippenfilets
  • 8 witte asperges
  • 8 groene asperges
  • 2 dl kippenfond
  • 1 dl bruine fond
  • peper
  • zout
  • koude boter
  • olijfolie
  • enkele takjes koriander

Snijd de kip in reepjes.
Schil de asperges, blancheer en snijd in hapklare stukjes.
Maak een saus met de onderste uiteinden van de asperges.
Breng de fonds aan de kook, voeg de asperge stukken toe en laat 15 minuten sudderen.
Mix de saus, giet door een zeef en kruid met peper en zout.
Werk af met een klontje koude boter, houd warm.
Warm de wok en voeg wat olijfolie toe.
Bruin de stukjes kip, voeg de asperges toe en laat ze lichtjes bruinen.
Dien op met de warme saus en versier met enkele takjes koriander.

Bron: KIP lekker

Terug