Witte kip Chili

  • 1½ - 2 kg kippenborsten met vel en bot
  • 50 - 60 cl kippenbouillon, niet geconcentreerd
  • 1 eetl. plantaardige olie
  • 2 grote uien, gesneden
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 25 cl droge witte wijn
  • 2 blikjes (400 g elk) Cannellini bonen
    (witte nierbonen), afgespoeld, afgegoten
  • 6 cl limoen sap
  • 100 g groene pepers
  • 1 jalape├▒opeper, gesneden, zonder zaad
  • 60 g verse koriander, gehakt
  • 1 theel. oregano
  • ½ theel. komijn
  • ¼ theel. kaneel
  • 200 g Monterey Jack-kaas, geraspt
  •  
    • optioneel
  • tomaat, gesneden
  • geraspte kaas
  • olijven, gesneden
  • verse koriander

Vel en vet van de kip verwijderen.
Gril de kip op een hoog vuur tot het dikste deel van de borst niet meer roze is.
Als kip genoeg is afgekoeld snijd je het in blokjes.
Giet olie in een grote pan en zet op een gematigde hitte.
Voeg de uien en knoflook toe; roer regelmatig tot uien goudkleurig zijn en zoet smaken, in ongeveer 20 minuten.
Voeg de bouillon, wijn, bonen, limoensap, groene pepers, jalape├▒opeper, koriander, oregano, komijn en kaneel toe.
Breng het aan de kook; deksel op de pan en verlaag de hitte en laat het voor 15 minuten sudderen.
Roer de kip en kaas erbij tot het geheel heet is geworden.
Als het te dik is voeg dan wat meer bouillon toe.
Breng op smaak met zout.
Doe het in kommen en voeg naar smaak eventueel tomaat, kaas olijven en koriander toe.

Bron: KenK in de nieuwsgroep rec.food.cooking

Terug