Kip met witloof en maïs

kip met witloof en mais (2K)

  • 1 kip
  • 150 g gehakt (kalfsgehakt)
  • 1 ei
  • 4 augurkjes (zoetzuur)
  • 6 sjalotten
  • 1 eetl. marjolein (fijngehakt)
  • 4 stronkjes witloof
  • 300 g maïs (in blik)
  • 1 eetl. kappertjes
  • 80 g boter (bakboter)
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Maak een mengsel van het losgeklopte ei, het gehakt, de stukjes augurk en de gesnipperde sjalot.
Bestrooi met peper, zout en marjolein.
Spoel de kip, droog zorgvuldig, snijd eventueel overtollig vet weg en vul op met het gehaktmengsel.
Naai de openingen dicht met keukengaren.
Smeer de kip in met peper en paprikapoeder.
Snijd het witloof in de lengte door en verwijder de harde kern.
Spoel en dep droog.
Smeer een vuurvaste schotel in met boter en bedek de bodem met de gehalveerde witloofstronkjes, de uitgelekte maïs en de kappertjes.
Kruid met peper en zout.
Leg de kip met de borst naar onder op de groenten en bedek met vlokjes boter.
Laat gedurende ongeveer 50 min goudbruin bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Draai na 20 min de kip om en overgiet met de saus die zich in de ovenschotel gevormd heeft.
Verwijder het keukengaren.
Snijd de kip in stukken.
Leg de stukken met hun vulling op een voorverwarmde schotel en werk af met de groenten.
Serveer met kroketjes.

Bron: KIP lekker

Terug