Warmoes met filet van kip, oude kaas en sausje van salie

warmoes_filet (1K)

  • 4 kippenfilets
  • 500 g warmoes (snijbiet)
  • 30 g boter
  • 3 dl room
  • 2½ dl bruine fond
  • 5 cl porto
  • 5 blaadjes salie
  • 100 g oude geraspte kaas
  • 1 gesnipperde sjalot
  • klein teentje look
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Snijd de warmoes fijn en blancheer kort in gezouten water.
Giet af en koel onder stromend water, laat uitlekken.
Kruid de filets met peper en zout, bak ze kort in wat boter tot ze net gaar zijn.
Houd ze warm.
Giet het braadvet uit de pan en blus met wat porto, stoof hierin de gesnipperde sjalot.
Voeg de bruine fond en de salieblaadjes toe, laat inkoken tot de gewenste dikte.
Zeef en kruid indien nodig met peper en zout.
Laat de room inkoken, plet de look en voeg samen met de warmoes toe.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Snijd de kippenfilets in gelijke plakjes.
Schik met de warmoes op verse pasta, werk af met geraspte oude kaas.
Lepel de saliesaus er rond.

Bron: KIP lekker

Terug