Voorjaarssalade met kip

  • 3 kippenbouten
  • tablet bouillon (tuinkruiden of kip)
  • 3 plakken ham
  • 150 g veldsla
  • 3 ananasringen (uit blik, sap bewaren)
  • 3 bleekselderijstengels
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. ananassap
  • zout/peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • verse bieslook

Breng 8 dl. water aan de kook met het bouillonblokje.
Leg de bouten in de hete bouillon en breng opnieuw aan de kook.
Temper het vuur en laat zachtjes 40 min. gaar koken.
Uitlekken en laten afkoelen.
Huis van de botten halen (weg) en vervolgens vlees van de botten halen en in smalle reepjes snijden.
Ham in smalle reepjes snijden.
Sla schoonmaken en ananas en bleekselderij snijden.

Dressing klaarmaken: ananassap en citroensap met peper en zout mengen.
Roeren tot zout is opgelost.
Olijfolie toevoegen.
Sla door de dressing halen en als bedje op de borden leggen.
Daarna de kip, ham, ananas en bleekselderij mixen met de rest van de dressing en op de borden verdelen.
Bieslook eroverheen snipperen.

Bron: Smulweb

Terug