Vol-au-vent van kippenborst, zwezerik en rivierkreeftjes

volauvent (2K)

  • 1 kip
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 100 g hartzwezerik
  • 2 eigelen
  • 2 dl room
  • ½ citroen
  • 200 g bladerdeeg
  • 12 rivierkreeftjes
  • 2 dl witte wijn
  • 100 g cantharellen
  • 1 teentje look
  • boter
  • peper
  • zout

Kook de kip 20 minuten in de gevogeltebouillon.
Snijd het kippenvlees in mooie plakjes.
Blancheer de zwezerikken in kokend water, giet af en laat afkoelen.
Kook de kippenbouillon tot ⅕ in, voeg 1 dl room toe en laat nogmaals tot de helft inkoken.
Meng de eigelen met de resterende room.
Neem de saus van het vuur en bind met het eigeelmengsel.
Breng op smaak met een scheutje citroensap.
Warm houden zonder te koken.
Verwarm de oven op 180 °C.
Rol het bladerdeeg uit en snijd in gewenste vorm.
Bak een 15 tal minuten.
Warm de witte wijn, voeg de rivierkreeftjes toe en laat gaarstomen onder een deksel.
Verwijder het pantser.
Kruid de rivierkreeftstaartjes met peper en zout en houd warm.
Bak de zwezerikken krokant in wat boter en plaats nog een 5-tal minuten in de oven op 200 °C.
Borstel de cantharellen, pers de look.
Bak beiden in wat boter en houd warm.
Warm de plakjes kip in wat bouillon.
Schik wat kippenvlees en de zwezerikken op het bord, overgiet met de saus.
Plaats er een bladerdeegje bovenop en herhaal deze bewerking.
Werk af met de rivierkreeftstaartjes en de cantharellen.

Bron: KIP lekker

Terug