Vogelnestje op zijn paasbest

Vogelnestje op zijn paasbest

voor 5 personen

  • 1 kg kippengehakt
  • paneermeel
  • 2 eitjes vers van de pers
  • peper
  • zout
  • kippenkruiden
  • 1 eetl. mosterd
  • 5 hard gekookte eieren
  • 15 tal aardappelen
  • kurkuma
  • npptmuskaat
  • boter
  • melk
  • 10 wortelen
  • 200 g erwten
  • 200 g maïs
  • 1 ajuin
    • voor de saus
  • 500 broccoli
  • 40 cl room
  • 200 g gorgonzola
  • boter

Gehakt mengen met de eieren, paneermeel, kruiden en mosterd en verdeel het gehakt in vijf porties.
Neem de hard gekookte eieren en wikkel het gehakt rond de eieren.
Bak deze gaar aan in boter.
Aardappelen schillen en in blokjes snijden, deze in ruim water samen met een beetje zout en kurkuma beetgaar koken.
Giet af en pureer deze, goed kruiden en roer er de melk en boter onder.
Neem een ovenschotel en beleg deze met bakpapier, spuit er mooie nestjes van de puree.
Wortelen in fijne ringen snijden en deze een tiental minuten steamen.
De fijn gesneden ajuin opstoven in een beetje boter, voeg de maïs, erwten en wortelen toe en breng dit goed op smaak.
Voor de saus: broccoli zeer fijn snijden en deze even aanstoven in een beetje boter, voeg de room toe en warm deze goed op.
Mix de saus en warm deze terug goed op terwijl men de blokjes kaas eronder mengt, proef de saus zonodig bijkruiden.
Serveer alles zeer warm op een bord.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug