Kippenvleugeltjes met sojascheuten

vleugeltjes (1K)

  • 1 kg kippenvleugeltjes
  • 100 g boter
  • 20 g geraspte gember
  • 1 knoflookteentje
  • 1 pikant pepertje
  • geraspte citroenschil
  • citroensap
  • 6 eetl. Japanse sojasaus
  • 2 stengels soepprei
  • 1 bos jonge wortelen
  • 150 g sojascheuten
  • vers gemalen peper

Meng de gesnipperde look met het ontpitte en fijngehakte pepertje, wat geraspte citroenschil, citroensap naar smaak en de sojasaus.
Marineer daarin gedurende een halfuurtje de kippenvleugeltjes.
Snij de prei in rondjes en de schoongemaakte wortelen in dunne plakjes.
Verhit de boter in een hoge brede braadpan en laat daarin het gevogelte met de marinade een paar minuten bakken.
Geregeld omscheppen.
Voeg er de uien, wortelen en sojascheuten bij en laat kort meebakken want ze moeten mooi krokant blijven.
Breng op smaak met sojasaus, vers gemalen peper en zout.

Tips
De kippenvleugeltjes kan je vervangen door stukjes kipfilet.

Sojascheuten

Taugé of sojascheuten zijn de kiemen van de mungboon.
Dit is een kleine groene sojaboon die zijn oorsprong vindt in China.

Bron: KIP lekker

Terug