Gesmoorde kip met "vin jaune d'Arbois" en asperges

vin_jaune_darbois (2K)

  • 1 hele kip
  • hanenkammen en -niertjes (naar keuze)
  • 1 bot asperges
  • 2 dl vin jaune d'Arbois
  • 4 eetl. dubbele room
  • 50 g boter
  • enkele kervelpluksels
  • peper
  • zout
    • voor de kippenbouillon:
  • karkas van de kip
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 selder
  • 2 teentjes look
  • tijm
  • laurier
  • peterseliestelen

Versnijd de kip langs de karkas en blancheer samen met de hanenkammen en de niertjes.
Verfris en laat uitlekken.
Voor de bouillon: laat de karkas en de aromaten enkele uren op een zacht vuur sudderen, zeef en ontvet.
Pocheer de kip op een zacht vuur in de bouillon, gearomatiseerd met de vin jaune d'Arbois.
Pel de asperges met een dunschiller, kook ze beetgaar in gezouten water, verfris, laat uitlekken en drogen.
Neem de kip uit de bouillon en houd warm.
Laat het kookvocht ⅓ inkoken en voeg de room toe.
Laat even inkoken en voeg dan de boter toe.
Doe de saus in een serveerkom, schik de kip, asperges, hanenkammen en niertjes erop en werk af met enkele pluksels kervel.
Versnijd aan tafel en serveer met natuuraardappelen.

Bron: KIP lekker

Terug