Vietnamese kip en aubergine gember knoflook

vietnamese_kip (3K)

  • 400 g pandan rijst
  • 4 lente-uitjes
  • 1 grote of 2 kleine aubergines
  • 400 g kipfilet
  • 4 takjes basilicum
  • Conimex Vloeibaar voor Wokken (of wokolie)
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Special Vietnamese Gember Knoflook

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de lente-uitjes schuin in stukjes.
Snijd de aubergines in kleine blokjes (ca. 1 cm.)
Snijd de kipfilet in stukjes (ca. 3 cm).
Trek de basilicumblaadjes van de steeltjes.
Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 4 eetlepels vloeibaar voor wokken in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak de aubergine 5 minuten.
Voeg de lente-uitjes toe en wok ze 2 minuten mee.
Schep ze op een bord en houd ze onder een velletje aluminiumfolie even warm. Voeg nog een scheutje olie aan de wok toe en wok de stukjes kip 6 min.
Schep de groenten bij de kip in de wok en roerbak nog 2 minuten.
Voeg de woksaus toe en warm goed door.
Scheur de blaadjes erboven in stukjes en schep ze erdoor.
Verdeel de rijst over 4 grote kommen en schep de Vietnamese kip erop.

Lekker anders kan ook

Woksaus special Vietnamese gember knoflook kan vervangen worden door woksaus lemongrass chili.
Vervang de rijst door 250 g woknoedels, kook ze gaar en voeg ze met de woksaus aan de aubergine en kip toe.

Op tafel

Zet als smaakmaker gebakken uitjes op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Bron: Conimex

Terug