Tostada met gerookte kip en pepertjes

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 2 eetl. jalapeñopeperreepjes (potje)
  • 1 eetl. olie
  • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 blikje maïskorrels
  • 100 g alfalfa
  • 4 takjes koriander
  • 4 meergranentortilla's (pak)

Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Snijd de kip in blokjes en snijd de peperreepjes klein.
Fruit de ui in de olie glazig.
Voeg de gezeefde tomaten toe en breng dit tegen de kook aan.
Laat de maïs uitlekken.
Warm de blokjes kip, de maïs en de peper op in de tomatensaus.
Was de alfalfa en de koriander.
Knip de koriander klein.
Bak de tortilla's in een droge koekenpan om en om bruin en knapperig.
Schep de alfalfa en de koriander door de saus en verdeel dit over de gebakken tortilla's.

Menusuggestie
Lekker met ijsbergsla met augurkjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug