Tortilla gevuld met kalkoenfilet en amandelen in een chocola

voor 8 personen

  • 2 kg kalkoenfilet, in blokjes
  • olijfolie
  • 3 kleine uien, in vieren
  • 5 teentjes knoflook
  • 30 g korianderzaad
  • 70 g amandelen, gepeld
  • 50 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 4 zwarte peperkorrels
  • 1 kruidnagel
  • halve theel. venkelzaad
  • halve theel. gemalen kaneel
  • 4 rode chilipepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • 4 - 5 dl bouillon
  • 30 - 45 g pure chocolade in stukjes
  • 3 tomaten, ontveld in stukken
  • 2 - 3 eetl. peterselie, fijngesneden
  • zout & peper
  • tortilla's

Bak de kalkoenblokjes in olijfolie.
Voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe en bak deze mee.
Maal korianderzaad, amandelen, abrikozen, peperkorrels, kruidnagel, venkelzaad en kaneel in de keukenmachine fijn.
Bak het mengsel daarna een paar minuten in hete olijfolie.
Voeg de pepers toe en laat even meebakken.
Breng 3 dl bouillon aan de kook met de stukjes chocola en schenk dit bij het specerijen-notenmengsel.
Voeg de kalkoen toe (met uien en knoflook) en de tomaten.
Breng het gerecht met peper en zout op smaak en laat op zacht vuur nog 30 - 40 minuten sudderen tot de saus mooi dik is.
Voeg eventueel tijdens het sudderen wat meer bouillon toe.
Garneer met peterselie.
Serveer als vulling van zachte, warme tortilla's.

Bron: Smulweb

Terug