Kip met tomaten in de oven

kip_tomaten (2K)

  • 6 kippenboutjes
  • 5 lookteentjes
  • 3 tomaten
  • 5 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. ketchup
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • 3 dl melk
  • 1 à 2 kippenbouillonblokjes
  • gemalen kaas (soort en hoeveelheid naar keuze)
  • peper

Pel de lookteentjes en snijd in schijfjes.
Doe olijfolie in een bakpan, laat heet worden (niet verbranden) en doe de schijfjes look erbij.
Laat al roerend de schijfjes look enkele minuten bakken (niet verbranden).
Verwarm de oven op 250 °C.
Leg de kippenbouten in de pan met de lookolie en laat op een matig vuur goed korsten, kruid met verse peper.
Draai regelmatig om.
Leg de bouten in een vuurvaste schotel en zet in de oven gedurende 10 minuten op 250 °C.
Snijd de tomaat in schijfjes en leg bovenop de kippenbouten.
Strooi de gemalen kaas er bovenop.
Plaats nog een uurtje in de oven op 200 °C
Deglaceer de pan met de lookolie met melk.
Verwijder op een hoog vuur, met een houten lepel, alle bakresten op de bodem van de pan.
Voeg de sojasaus, de ketchup, het kerriepoeder en de bouillonblokjes toe aan de saus:
Bind de saus tot de gewenste dikte.
Serveer met witte rijst, dien de saus apart op.

Tip
De totale tijd voor het bakken kan worden verminderd indien je de kip minder gaar wenst.

Bron: KIP lekker

Terug