Gevulde tomaat met groenten en kip op een bedje van puree

tomaat_groenten_kip (3K)

voor 2 personen

  • 6 aardappelen
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • 2 tomaten
  • 2 wortelen
  • 4 champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 300 g kippenreepjes
  • kipkruiden
  • boter

Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water,
Afgieten en pureren, kruiden en een beetje olijfolie eronder mengen.
Kippenreepjes iets fijner snijden, kruiden en gaar aanbakken.
Tomaten uithollen (vulsel kan dienen voor soep of saus).
Wortelen in blokjes snijden, sjalotjes en knoflook zeer fijn snijden.
Champignons in schijven snijden.
Stoof de groenten beetgaar aan in een beetje boter en kruid evenzeer.
Voeg de kippenreepjes bij de groenten.
Neem een beboterde vuurvaste schotel zet er de tomaatjes in en vul met de groenten en de rest er gewoon rond.
Zet dit in een voorverwarmde oven op 180 °C en laat afgedekt ± 10 minuten verder stoven.
Serveer dit gerecht zeer warm op een bord en werk af met fijn gesneden bieslook.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug