Roergebakken kip met tofu op Balinese wijze

kiptofu (2K)

  • 300 g kippenvlees
  • 2 wortelen
  • 2 lente-uien met loof
  • 6 oesterzwammen
  • shiitake of andere paddestoelen
  • 8 toefjes broccoli
  • 1 stukje van l cm verse gember
  • 1 ei
  • 1 blokje tofu (150 g)
  • 1 eetl. suiker
  • 2,5 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. sake of droge witte wijn
  • plantaardige olie om te bakken

Verhit de olie in een wok of een grote braadpan en laat daarin de in reepjes gesneden kip kort kleuren.
Voeg de kleingesneden wortelen,
paddestoelen en toefjes broccoli toe en verdeel daarover de verkruimelde tofu.
Laat al roerend bakken en breng op smaak met suiker, sojasaus, sake of witte wijn.
Roer er vervolgens het losgeklopte ei door en werk af met de gehakte lente-uien met het groene loof.
Serveer met rijst.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug