Tjap tjoi met kip, groene asperges en bamboe

tjap_tjoi_kip_asperges (3K)

  • 400 g witte rijst
  • 300 g panklare mini-worteltjes
  • 200 g (kleine, dunne) groene asperges
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 blikje (ca. 400 g) bamboescheuten
  • wokolie
  • 400 g kipreepjes
  • 1 pak Conimex Mix voor Tjap Tjoi

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Kook ondertussen de worteltjes 4 minuten in een laagje kokend water.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Snijd de kleine, dunne asperges schuin in stukjes (of als ze dikker zijn schuin in plakjes).
Snijd de lente-uitjes in smalle ringen.
Spoel de bamboescheuten in een zeef af met koud water.
Goed laten uitlekken.
Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 4 eetlepels wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak de kipreepjes 3 minuten.
Voeg de asperges en de worteltjes toe en wok ze 3 minuten mee.
Voeg de lente-uitjes en de bamboe toe en roerbak nog 1 minuten.
Meng de Conimex Mix voor Tjap Tjoi uit het pakje en ½ l koud water erdoorheen en breng het al roerende aan de kook.
5 minuten laten pruttelen.
Verdeel de rijst over 4 diepe kommen, schep de tjap tjoi met kip erbij.

Op tafel

Zet als smaakmaker ketjap manis en lekker pittige sambal brandal op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Lekker anders kan ook

Vervang de groene asperges door sperziebonen.
Kook deze met de worteltjes even voor.

Bron: Conimex

Terug