Tikka massala met Indiase rijst met nootjes en abrikozen

tikka_massala_rijst (2K)

  • 400 g kipfilet
  • 400 g basmati rijst
  • 3 eetl. kerrie djawa
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Kruidenpasta Tikka Massala
  • 2 dl volle yoghurt
  • 450 g doperwtjes (diepvries)
  • 40 g gezouten gemengde nootjes
  • 75 g gewelde abrikozen

Snijd de kipfilet in stukjes.
Kook de rijst met de kerrie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin in ca. 3 minuten de kip rondom lichtbruin.
Voeg de boemboe, de yoghurt en een flinke scheut heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
Voeg de doperwtjes toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken.
Schep de (evt. grofgesneden) nootjes en abrikozen door de warme rijst.
Verdeel de rijst over 4 grote borden, schep de tikka massala erop.

Op tafel
Geef er seroendeng en sambal manis bij om aan tafel zelf toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Vervang de doperwtjes door (versgekookte of ontdooide) bladspinazie.
Bestrooi het gerecht op het laatst met wat fijngehakte koriander en geef er apart wat yoghurt bij.

Bron: Conimex

Terug