Tikka massala met paddenstoelen en kruidenyoghurt

tikka_massala_paddenstoelen (3K)

  • 400 g basmati rijst
  • 3 dl yoghurt
  • 6 eetl. fijngehakte koriander en/of munt
  • ½ - 1 theel. sambal manis
  • 250 g grotchampignons
  • 2 uien
  • 8 stengels bleekselderij
  • 400 g kipfilet
  • Conimex Vloeibaar voor Wokken
  • 1 bakje Conimex Kruidenpasta Tikka Massala

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Meng 1 dl yoghurt met de groene kruiden, een snufje zout en sambal manis naar smaak (hoe meer, hoe heter).
Snijd de paddenstoelen in vieren.
Pel en snijd de uien in partjes.
Snijd de bleekselderij in boogjes.
Snijd de kip in 20 stukjes.
Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 3 eetlepels wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de kip 3 minuten.
Voeg de ui en bleekselderij toe en wok 2 minuten.
Voeg de paddenstoelen toe en roerbak nog 2 minuten.
Voeg de boemboe tikka massala, 2 dl yoghurt en een flinke scheut heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten. garen.
Verdeel de rijst over 4 borden.
Schep de tikka massala met paddenstoelen erop en geef de kruidenyoghurt er apart bij.

Op tafel
Geef er als lekkere knapperige smaakmaker cassave kroepoek bij.

Lekker anders kan ook
Gebruik in plaats van bleekselderij 250 g gebroken sperziebonen.

Bron: Conimex

Terug