Tikka Massala met krieltjes, tomaat en koriander

tikka_massala_krieltjes (2K)

  • wokolie
  • 400 g kipkarbonaadjes
  • 800 g geschrapte krielaardappeltjes
  • 1 bakje boemboe tikka massala
  • 2 dl volle yoghurt
  • 400 g spitskool
  • 3 grote tomaten
  • 3 eetl. fijngehakte koriander

Verhit een braadpan of wok, voeg een scheutje wokolie toe en bak de kipkarbonaadjes hierin rondom lichtbruin.
Voeg de krieltjes toe en bak ze 1 minuut mee.
Voeg de boemboe, 15 cl yoghurt en een flinke scheut heet water toe en laat op een matig vuur ca. 20 minuten garen.
Schep na 10 minuten garen de spitskool erdoor.
Ontvel ondertussen de tomaten: leg ze 15 tellen in kokend water, spoel ze met koud water af en trek de velletjes eraf.
Halveer de tomaten, schep de pitjes eruit en snijd ze in reepjes.
Voeg als de tikka massala klaar is de reepjes tomaat toe en warm ze 1 minuten mee.
Verdeel de tikka massala over 4 kommen of diep borden, schep de rest van de yoghurt erop en strooi de koriander erover.

Op tafel
Geef er als smaakmakers gebakken uitjes bij voor een lekker knappertje.

Lekker anders kan ook
Gebruik kipfilet of lams(koteletjes) in plaats van kipkarbonaadjes. De koriander kan worden vervangen door basilicum.

Bron: Conimex

Terug