Tikka massala met courgette en gele paprika, witte rijst

tikka_massala_courgette (3K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • 2 courgettes
  • 2 gele paprika's
  • wokolie
  • 1 bakje boemboe voor tikka massala
  • 12½ cl kookroom
  • 2 eetl. fijngehakte bladselderij
  • 2 ertl. gebakken uitjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Snijd de kipfilet in 20 stukken.
Snijd de courgette in dikke plakken en de plakken doormidden.
Snijd de paprika's in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak de kip 3 minuten.
Voeg de paprika en de courgette toe en wok nog 3 minuten.
Roer de kruidenpasta en 10 cl water erdoor en breng het geheel aan de kook.
Voeg de kookroom toe en laat 5 minuten pruttelen.
Verdeel de rijst over 4 kommen of borden.
Schep de tikka massala met courgette en gele paprika erover en bestrooi met de bladselderij en gebakken uitjes.

Op tafel

Geef er voor een pittig smaakje as smaakmaker sambal brandal bij.

Lekker anders kan ook

Strooi in plaats van gebakken uitjes en selderij, geroosterde amandelen en blaadjes basilicum over de tikka massala.

Bron: Conimex

Terug