Kip Tikka Massala

    • voor de marinade:
  • 4 teentjes knoflook fijnsnijden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 groene peper (de zaadjes kun je er eventueel uithalen)

Deze ingrediënten met een beetje water malen in de blender.

  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1 theel. paprika of chilipoeder
  • 1 theel. gemalen korianderzaden
  • 1 theel. gemalen kruidnagel
  • 1 theel. gemalen zwarte peper
  • eventueel ook nog gemalen kaneel en gemalen kardemom

de garam massala:

  • 200 g yoghurt
  • 1 of 2 citroenen uitpersen
  • 3 theelepels olie

Ingrediënten van de marinade en de garammassala bij de yoghurt voegen.
Goed doorroeren.
De stukje gesneden kipfilet erbij doen en deze marinade zolang mogelijk in de koelkast (4-8 uur) in de kip laten trekken.

voor de saus:

  • 3 uien fijnsnijden
  • 3 à 4 tomaten fijnsnijden (of tomatenpuree)

Eerst de uien licht aanbakken.
Dan de tomaten erbij.

Dan de volgende kruiden:

  • 1 theel. knoflookpasta
  • 1 theel. gemalen gember
  • 1 theel. van de garam massala
  • 1 theel. gemalen groene peper

Pan met de deksel erop 10 minuten laten staan op laag vuur.
Saus roeren en eventueel in de blender pureren.
De gemarineerde kip bakken op hoog vuur.
Daarna toevoegen aan de saus.
Nog even laten staan en dan serveren.

Aslam Kahn, gepubliceerd via Teleac

Terug