Tikka masala met frisse salade

  • 1 pak Knorr Indiase Tikka Masala
  • 1 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 4 eetl. (magere) yoghurt
  • handje verse munt, gehakt
  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 50 g blanke amandelen

Kook de basmatirijst in ruim kokend water in circa 13 minuten gaar.
Giet de rijst af in een vergiet, laat even uitdampen en roer goed om.
Verhit intussen in een koekenpan of wok de olie en bak hierin de kipfilet goudbruin.
Bak de ui kort mee.
Voeg dan de inhoud van het zakje currypasta toe en bak deze circa 1 minuut mee.
Voeg 20 cl water.
de tomatenblokjes en de inhoud van het zakje kruidenmix toe aan de kipfilet en roer goed door.
Breng het geheel aan de kook en laat 6 - 7 minuten al roerend zachtjes doorkoken.
Voeg als laatste 1 eetlepel yoghurt toe en laat nog 1 minuut zachtjes doorkoken.
Meng de rest van de yoghurt met de munt en breng op smaak met peper.
Meng de komkommer erdoor.
Strooi de amandelen, eventueel geroosterd in een hete koekenpan, over de tikka masala en serveer met de gekookte rijst en de komkommersalade.

Tip
Vervang de amandelen door ongezouten cashewnoten.
Neem in plaats van munt koriander.

Bron: Spar

Terug