Kip op tijmaardappeltjes

voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • peper, zout
  • tijm
  • 1 eetlepel olie
  • 1 zak aardappelpartjes (ca. 450 g)
  • 2 kippenbouten
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 sjalotjes

Warm de oven voor op 200 °C.
Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom en voeg peper, zout, royaal tijm en de olie toe.
Schep hier de aardappelpartjes door en doe ze over in een ovenvaste schaal.
Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper en zout.
Schik de bouten op de aardappelpartjes en schenk de wijn er over.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de kip 50 minuten in de hete oven braden.
Maak de sjalotten schoon en snijd ze in parten.
Verwijder het aluminiumfolie en strooi de partjes sjalot over de aardappelen.
Laat de kip in nog 10 minuten bruin kleuren.

Menusuggestie
Lekker met witlofsalade met mandarijn of sinaasappel.

Bron: Voedingscentrum

Terug