Thaise noedels

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 dunne prei
  • 100 g taugé
  • 200 g kipfilet
  • 150 g noedels of mie
  • 1 eetl. olie
  • citroensap
  • ± 1 eetl. bruine basterdsuiker
  • ± 2 eetl. vissaus (nam pla)
  • 6 takjes koriander

Maak de ui en de prei schoon.
Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
Was de taugé en laat dit uitlekken in een vergiet.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Kook of wel de noedels of mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie in een wok en bak hierin de kip met peper en weinig zout in 5 minuten gaar en bruin.
Bak de ui en de prei enkele minuten mee.
Voeg de uitgelekte noedels en de taugé toe en roerbak dit mee tot alles heet is.
Maak het gerecht op smaak met citroensap, de basterdsuiker en de vissaus.
Strooi er de blaadjes koriander over.

Menusuggestie
Lekker met komkommersalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug