Thaise kipcurry met limoen, gewokte paksoi en witte rijst

thaise_kipcurry (3K)

  • wokolie
  • 1 bakje boemboe voor rode curry
  • 1 pakje (2 dl) romige kokosmelk
  • 75 g gezouten pinda's

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 1 ½ cm.
Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de schil boven een schaaltje.
Pers de limoen uit en vang het sap op.
Maak de paksoi schoon en snijd in repen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipblokjes ca. 4 minuten.
Voeg de boemboe toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de kokosmelk, de limoenrasp en 4 eetlepel sap toe en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere wok of koekenpan en wok hierin de paksoi 3 minuten.
Meng met de pinda's.
Schep de warme rijst op 4 borden, verdeel de Thaise kipcurry erover en geef de gewokte paksoi er apart bij.

Op tafel
Zet ketjap manis op tafel, om zelf toe te voegen aan de paksoi.

Bron: Conimex

Terug