Thaise kip met limoen en roerbakgroenten

thaise_kip_limoen (2K)

  • 400 g pandanrijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 limoen
  • wokolie
  • 800 g Thaise roerbakgroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Smoor
  • ½ zak kroepoek hot

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de kipfilet in lange dunne repen.
Was en rasp de limoenschil op een fijne rasp.
Pers de limoen uit.
Meng de kip met de limoenrasp.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kiprepen ca. 4 minuten.
Voeg de groenten toe en wok 2 minuten mee.
Voeg de boemboe, 2 dl water en het limoensap toe.
Goed mengen, aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
Geregeld omscheppen.
Verdeel de rijst over 4 borden, schep de Thaise kip met roerbakgroenten erop en leg de kroepoek erbij.

Op tafel
Geef er de zoetige sambal manis bij.

Lekker anders kan ook
Voeg aan het gerecht, vlak voordat het klaar is, geroosterde grofgehakte amandelen toe.

Bron: Conimex

Terug