Thaise kip in paprika

  • 4 grote rode of gele paprika's
  • handje gepelde walnoten of cashews
  • olie
  • 250 g kipfilet, in reepjes of blokjes
  • 1 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 rode peper, gesnipperd (zonder zaad = minder pittig)
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 8 minimaïsjes, in stukjes
  • 1 rode ui, in flinters
  • 2 lente-uien, in stukjes
  • 200 g broccoliroosjes, in heel kleine stukjes
  • 4 eetl. oestersaus
  • 4 dikke eetl. kokosroom

Verwarm de oven op 180 graden en breng een grote pan water met zout aan de kook.
Snij de hoed van de paprika's af en maak ze van binnen vrij van zaad en zaadlijsten.
Kook ze 2 minuten en laat ze goed uitdruipen.
Hak de walnoten grof als u dat wilt.
Verhit een scheut olie en roerbak er de kip in tot hij gaar is, dat duurt een minuut of 4 - 5.
Haal uit de pan en bewaar.
Bak in het achtergebleven vet de gember, peper en knoflook tot de knoflook kleurt.
Voeg de walnoten, minimaïs, rode ui, lente-ui, broccoli en wat zout toe en bak nog 2 minuten op hoog vuur.
Draai dan het vuur laag, roer de oestersaus door de groenten, dek af met een deksel en laat 5 minuten doorgaren.
Zet de paprika's in een schaal waarin ze elkaar steunen en niet omvallen.
Meng de kip door de groenten en vul de paprika's.
Lepel op elke paprika wat kokosroom - dat is de dikke kokosmelk die bovenop drijft als je een niet geschud blik opendraait.
Zet de paprikahoedjes erop en bak 15 minuten in de oven.
Erbij: pandanrijst antuurlijk.

Onno Kleyn, De Volkskrant, rubriek De Volkskeuken



Terug