Thaise eendenfilet met verse basilicum

  • eendenfilet
  • kleine rode en groene pepers
    (om minder pikant te maken: paprika's)
  • 2 blikken kokosmelk
  • 1 blik ananas
  • 3 tomaten
 
  • verse basilicum (veel)
  • 2 eetl. suiker
  • verse rode (of groene) curry-pasta
  • bouillonblokje

Verhit olie in een pan.
Curry-pasta toevoegen en enkele minuten bakken.
Twee blikken kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen, samen met een bouillonblokje en 2 soeplepels suiker.
Eend in stukjes gesneden erbij voegen en verder laten sudderen.
Ananas in stukjes toevoegen (zonder sap).
Vervolgens de tomaat (in stukjes), blaadjes basilicum en fijn gesneden pepers of paprika's.
Nog even laten doorkoken en dan het vuur doven..

Indien te pikant: yoghurt toevoegen en een paar schijfjes banaan.
Serveer met rijst.

Bron: Liesbeth Vereecken
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug