Thaise ananasrijst

thaise_ananasrijst (3K)

voor 2 personen

  • 200 g basmatirijst
  • 1 pakje Thaise ananasrijst
  • 1 eetl. wokolie
  • 1 rode paprika
  • 200 g kipfilet
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • 1 eetl. fijngesneden verse koriander
  • zout & peper

Week de rijst 30 minuten in koud water.
Giet de rijst af.
Breng een pan met 1 liter water met zout aan de kook en doe er de rijst in.
Laat de rijst in 10 minuten op laag vuur gaar worden.
Giet af.
Snijd de paprika en de kipfilet in reepjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de kip goudbruin.
Voeg de paprika toe en bak nog 1 minuut.
Meng roerbakpasta met het kipmengsel en bak 2 minuten.
Voeg de uitgelekte stukjes ananas erbij.
Schep de rijst door het mengsel en voeg naar smaak zout & peper toe.
Warm het geheel goed door.
Schep vlak voor het serveren de koriander erdoor.

Lekker met een groene salade.

Bron: MeiAsia - Echt Aziatisch Koken

Terug