Tex-Mex chicken

  • 1 schoongemaakte kip
  • 100 g fijngehakt gerookt spek
  • 1 eetl. verse fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1½ eetl. chilikruiden
  • 2 theel. geraspte citroenschil
  • 3 eetl. olie

Verwijder met een keukenschaar de ruggegraat van de kip.
Leg op een werkblad de kip met de borst naar boven zover mogelijk open.
Sla de kip met een groot mes plat.
Maak het vel van de borst en de poten los.
Vermeng het spek, rozemarijn, uitgeperste knoflook, 1 eetlepel chilikruiden en 1 theelepel citroenrasp en verdeel dit mengsel onder de huid.
Vermeng de olie met een halve eetlepel chilikruiden en 1 theelepel citroenrasp en wrijf de kip hiermee in.
Leg de kip op het rooster van de gril en rooster de kip in ± 45 minuten goudbruin en gaar.
Bestrijk de kip af en toe met in olie gedoopt takje rozemarijn.
Serveer de kip met avocadodip.

Bron: Astrid Veltman