Teriyakinoedels met spinazie en gerookte kip

Teriyakinoedels met spinazie en gerookte kip

  • 1 zak woknoedels
  • 250 gm gerookte kipfilet
  • ½ rode peper
  • 2 uien
  • 3 eetl. wokolie
  • 500 g verse spinazie
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Teriyaki Honing
  • 1 zak kroepoek groot naturel

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de noedels koud zijn en laten uitlekken.
Snijd de gerookte kip in stukjes.
Hak ondertussen de peper fijn.
Pel en snipper de uien.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje olie toe en wok de peper met de ui en de gerookte kip 3 minuten.
Voeg de spinazie in 4 porties toe en wok telkens tot de spinazie is geslonken voordat je de volgende portie toevoegt.
Schep de noedels erdoor en roerbak tot ze goed warm zijn.
Roer de woksaus erdoor.
Goed doorwarmen.
Verkruimel er een plak kroepoek over en schep erdoor.
Verdeel de teriyaki noedels over 4 borden of grote kommen en geef de rest van de knapperige kroepoek erbij.

Serveer tips
Gebakken uitjes zijn een heerlijk knapperige toevoeging aan deze teriyaki noedels. Zet ze op tafel zodat ieder ze zelf kan toevoegen.

Variaties
Voor een heel andere smaakbeleving met bijna dezelfde ingrediƫnten kun je Woksaus Teriyaki vervangen door fris pittige Woksaus Lemongrass Chili met een fijne limoensmaak. De rode peper kun je dan weglaten.

Bron: Conimex

Terug