Tartaar van kip met clams en kaviaar

tartaar_kip_clams (2K)

  • 400 g gekookte kippenfilet
  • 100 g kaviaar of viseitjes
  • 20 clams
  • 1 dl droge witte wijn
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. Champagneazijn
  • 30 g zure room
  • 50 g kruidensalade
  • 1 botje limon cress
  • 1 sjalot
  • peper
  • zout

Snijd het kippenvlees in kleine blokjes.
Versnipper het sjalotje.
Meng de kippenblokjes met de sjalot, de olijfolie en azijn, kruid met peper en zout.
Kook de clams gaar in de witte wijn onder deksel en kruid met peper, haal het vruchtvlees uit de schelp
Schik de kruidensalade in het midden van een ring, dresseer daarop de kippentartaar en dek af met wat zure room.
Lepel de kaviaar in het midden en leg het clams-vlees er rond
Werk af met wat lemon-cress.

Bron: KIP lekker

Terug